Tawar wang hantaran RM3,400, Caprice bidas perempuan 'letak harga'

Wah macam tu je ke ajak kahwin?

Tegas Caprice, wanita yang meminta hantaran kahwin hingga mencecah RM15,000 hanya membebankan pihak lelaki. | Astro Awani
PENYANYI rap, Caprice membidas golongan wanita yang meminta hantaran kahwin dengan jumlah yang tinggi hingga mencecah RM15,000.

Menurutnya, wang hantaran yang tinggi tidak menjamin apa-apa sebaliknya, membebankan pihak lelaki dan pasangan tersebut untuk meneruskan hidup selepas berkahwin.

Sehubungan itu, Caprice mencabar mana-mana wanita tidak mengira tahap pelajaran mereka termasuk janda untuk berkahwin dengan wang hantaran yang ditawarkannya hanya RM3,400.

“Kalau parents korang okay dengan RM3,400, PM (pesanan peribadi) tepi,” tulisnya.

Caprice berkongsi mengenai isu tersebut di akaun Instagram miliknya

Menerusi entri tersebut, dia turut memuat naik video seorang perempuan yang mengupas isu wang hantaran yang mana jumlah hantaran itu perlu berpadanan dengan tahap pelajaran seseorang.

Caprice dalam video tersebut turut mengupas mengenai isu hantaran dan tidak bersetuju dengan wanita yang meminta wang hantaran yang tinggi.

Video tersebut mendapat perhatian netizen apabila menerima lebih 236,000 tontonan dengan 2,666 komen.

Rata-rata turut bersetuju dengan pandangan Caprice dan berharap wang hantaran tidak menjadi isu dan halangan untuk setiap pasangan untuk berkahwin.
View this post on Instagram

Kalau parents korang ok dgn RM3,400... PM tepi.