Anak penyanyi Dayangku Intan meninggal dunia

Penyanyi era 80-an, Dayangku Intan memaklumkan anak perempuannya, Wanku Intan Syarafana Rosman meninggal dunia akibat komplikasi selepas pembedahan hati pada Jumaat.

Anak penyanyi Dayangku Intan meninggal dunia | Astro Awani
Penyanyi era 80-an, Dayangku Intan memaklumkan anak perempuannya, Wanku Intan Syarafana Rosman, 23 tahun meninggal dunia akibat komplikasi selepas pembedahan hati pada Jumaat.

Kisah duka itu dikongsikan Dayangku Intan atau nama sebenarnya, Tengku Intan Tengku Abdul Hamid melalui akaun Facebooknya.

Wanku Intan yang juga anak ketiga dilahirkan tanpa hempedu iaitu Biliary Artresia dan mempunyai parut di hati.

Allahyarham menjalani pemindahan hati yang didermakan adiknya, Wanku Mohd Ruknuddean di Hopsital Selayang awal Februari lalu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You are my sunshine my shining armor both of you make me happy.... Kakak adek berkongsi hati....ALLAHUAKBAR

A post shared by Dayangku Intan (@_dayangkuintan) on


Terdahulu, Dayangku Intan menerusi posting di laman Instagram miliknya menyatakan Wanku Intan Syarafana tenat sekitar 13 jam lalu.

"Keadaan Dayang memang tidak dapat dibayangkan...Bayangkan bagaimana keadaan ibu yang telah menjaga seorang anak perempuan dengan begitu rapi dan penuh kasih sayang," kata suami Dayangku Intan, Rosman Yahlil ketika dihubungi Astro AWANI, pada Jumaat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ya ALLAH

A post shared by Dayangku Intan (@_dayangkuintan) on


Difahamkan jenazah Wanku Intan Syarafana akan disempurnakan di Masjid Wilayah di Jalan Duta dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Bukit Kiara di ibu negara selepas solat Jumaat.