Sanggup bahayakan nyawa anak demi sekeping gambar!

Tindakan seorang lelaki yang sanggup membahayakan nyawa anaknya demi mendapatkan gambar yang unik dikecam netizen semalam.

Aksi berbahaya itu dirakam sekumpulan pelancong ketika berkunjung ke kawasan pergunungan dikenali sebagai Jalan Hongjing yang terletak di daerah Fangshan dekat Beijing, China. - Foto Agensi | Astro Awani
BEIJING:Tindakan seorang lelaki yang sanggup membahayakan nyawa anaknya demi mendapatkan gambar yang unik dikecam netizen semalam.

Sebuah rakaman video yang tular di laman sosial Weibo menunjukkan, seorang kanak-kanak memegang tangan bapanya manakala kakinya bertahan pada tebing dinding konkrit sementara seorang lagi anak lelakinya cuba mengambil gambar dari arah belakang.

Aksi berbahaya itu dirakam sekumpulan pelancong ketika berkunjung ke kawasan pergunungan dikenali sebagai Jalan Hongjing yang terletak di daerah Fangshan dekat Beijing, China.

Video tersebut mendapat lebih 13 juta tontonan dalam tempoh 24 jam dan rata-rata pengguna laman itu mengecam tindakan lelaki tersebut yang didakwa tidak bertanggungjawab serta membahayakan nyawa kanak-kanak terbabit.

Bagaimanapun, menurut laporan The Daily Mail, sehingga kini identiti kanak-kanak itu dan ahli keluarganya masih belum dapat dikenal pasti.